The First Step!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Robin
01 Februari 2009 | Australië, Sydney
28-01-09
Daar zit je dan. In Sydney, het begin van de grote reis. De eerste dag valt me zwaar. De vorige avond ben ik om negen uur 's avond aangekomen op Sydney Airport, na een 25 uurige vliegreis met een overstop in Hong Kong, waar ik werd opgehaald door een leuke groep Australische lokals. Deze mensen brachten me naar mijn hostel, na een korte rondrid door de stad. Met de nasleep van de Jet-Lack nog in de benen, begin ik de eerste dag met een lange wandeling door centrum van de stad. Na een leuke tocht door de ' Botanic Gardens', een bezoekje aan het Sydney Opera House en een wandeling over de Sydney Harbour Bridge, besluit ik wat te gaan eten in een leuke cafetje. Na een lekkere lunch, besluit ik maar weer rustig terug naar het Hostel te lopen. Die avond doe ik niet veel. Mijn eten bestaat ui een blik tomaten soep, die naar Ketchup smaakt. Het hostel zelf is erg gezellig. Je slaapt met meerdere mensen (soms wel 8) op 1 kamer en je deelt de keuken en de woonruimte. Maar omdat ik nogal mee ben, besluit ik om vroeg naar bed te gaan.
29-01-09
Vandaag besloot ik naar het strand te gaan. En wel het beroemde 'Bondi Beach'. Die wereld bekent is vanwege zijn surf competitie's. Na een busreis van een kwartier kom ik aan op het strand. Het is een heerlijke dag, met weer temperaturen rond de 30 a 40 graden. Tussen 1 en 3 beluit ik wat te gaan eten op een terrasje om eventjes uit de zon te zijn. En op dat terras kom ik twee meiden tegen die ik nog ken vanuit het vliegtuig. Na het eten en wat foto's nemen we weer afscheid en ga ik weer terug naar het strand.
Aan het eind van de middag neem ik weer de bus terug naar het Hostel, om daar 's avond ook weer als een blok in slaap te vallen.
30-01-09
De derde dag is een moeilijke dag. Naar wat problemen lukt het me eindelijk om mijn australische nummer te activeren en kan ik voor het eerst naar huis bellen. Het is een emotioneel en zwaar gesprek, maar tegelijk ook weer een fijn gesprken om eindelijk weer met het tuisfront te praten. Nou zullen sommigen val jullie zeggen, hij is nog maar 4 dagen weg. Maar als je aan de andere kant van de wereld zit, voelt het toch weer anders. Maar naar het fijne gesprek met mijn ouders, raap ik mezelf weer op en ga vol frisse moet weer verder. Eerst beluist ik om een boottocht van 1,5 uur door de haven van sydney te gaan doen. Je komt echt langs de mooiste plaatsten, en echt een aanrader voor iemand die nog naar Aussi gaat. Die middag ga ik met nog twee andere backpackers naar de Sydney Tower. Het hoogste gebouw van Sydney, die je een waanzinnig uitzicht over de stad geeft. Na daar een half uurtje te hebben rondgedwaalt, en na heel veel foto's, besluit we weer terug naar het hostel te gaan. 's avond in het hostel hebben we een barbeque, die we zelf organiseren. Na de bbq besluit ik eventjes te gaan liggen, om vervolgens om zijn allen uit te gaan, maar ik was zo moe dat ik de hele nacht doorsliep :).
01-02-09
En vandaag is het alweer zondag. Vanavond vertrek ik om 7 uur met de nachtbus naar Melbourne, de volgende halte op mijn reis. Voor de rest van de dag ben ik niet veel van plan. Eerst wilde we nog naar de kerk gaan, maar die bleek heel moeilijk te bereiken vanaf de plek waar wij zaten, dus besluit ik maar om vandaag zelf veel bijbelstudie te gaan doen.
En dit was alweer mijn eerste verslag van de belevenissen in Aussie! Ik gebruik vanaf nu mijn Australische nummer, dus als mensen mij willen bereiken: +61405705418. Vergeet vooral de '+' niet. Want ik kon zelf niet met 0031 naar nederland bellen, alleen maar met +31. En vergeet het tijdverschil niet. Het is hier nu 10 uur later, dus doe zelf het rekenwerk maar ;).
Ik wilde ook nog eventjes iedereen bedanken die mee was gegaan om mij uit te zwaaien. Ik waardeer het erg!!!
En nu ga ik stoppen. Ik zal er ook nog wat foto's bij stoppen zodat jullie een klein beeld kunnen krijgen hoe het hier is. Maar ik heb gewoon te veel foto's, dus dal ik een kleine selectie maken. Geniet ervan!!
Met veel liefde en kusjes vanuit Australia!!
Cheers,
Robin.
31 Januari 2009 - 23:56
Robin Simon Van Der Wal:
Nou iedereen!
Mijn eerste verhaal, geniet ervan!!
xxx -
01 Februari 2009 - 08:16
Marit:
Hee Robin! Het is toch wel moeilijk hea.. eerste weekje. Klinkt bekend! Maar over nog een weekje zit je dr vast helemaal in! Geniet gewoon van alles:D:D. Het is zo mooi, en je gaat echt dat heerlijke weer direct missen als je terug bent haha! Dus wordt maar lekker bruin. Wel goed insmeren hea:P
x Marit -
01 Februari 2009 - 09:14
Romy:
hee Robin !(L)
ohh ik vind het echt super mooi daar! wat ben jij een geluksvogel dat je daar mag zijn!
geniet er wel van hea!
lekker bruin worden en vooral veel foto's maken (A)
het is wel stil op msn hoor :( mis je !
maar ik weet zeker dat je het naar je zin hebt daar!
KusRoom -
01 Februari 2009 - 11:42
Henk Galenkamp:
Hey Robin,
Wat een heftige weet heb je achter de rug. Veel prikkels... Je moet wennen, merk ik, maar dat lijkt me allemaal vrij logisch. Ik merk dat je er ook geniet. In Melbourne is op dit moment de finale Federer-Nadal aan de gang. Spannende wedstrijd. Volg jij er nog iets van...
In de kerk is je naam in het gebed genoemd. Het ging vanmorgen over zegen. Die heb je van Hem hard nodig.
Verder: begreep ik dat het erg warm is in Melbourne (45 graden). Kan je dat dat nog een beetje volhouden?
Ik hoop dat je snel een beetje je draai kunt vinden. Geniet van alles! Weet dat hij je beschermt.
Henk -
01 Februari 2009 - 11:58
Thirza:
Hee Robin! Nou genieten van je verhaal doe ik zeker! Het is wel raar, dat je zo ver weg zit. Ik hoop dat je snel je draai zal vinden! Van Esther hoor ik dagelijks nog al je belevenissen, klinkt erg leuk, en je foto's zijn ook echt fantastisch! Geniet ervan, God gaat met je mee (:
Liefs, Thirza -
01 Februari 2009 - 13:28
Papa:
Hoi lieve Robin,
Henk schreef er al over maar het was inderdaad heel fijn om te horen dat ds. Holtland in het gebed jou aanhaalde en voor je bad. Het zal zeker beter gaan nu. Bid zelf ook maar veel en houd je aan God vast.
Ben benieuwd waar je nu bent, waarschijnlijk in de bus naar Melbourne. Ik lees in je volgende verslag wel hoe het is.
Erg leuk stuk trouwens dat je schreef.
Ik heb je kado overhandigd aan de jarige, die vond het heel erg leuk. Heel veel succes verder.
Schrijf of bel maar wanneer je wilt maar voel je niet verplicht om dat te doen want dat is natuurlijk niet het doel van je reis. Take your time, zou ik zeggen.
kusje van papa. -
01 Februari 2009 - 13:32
Stefanie:
Hey Bikkel,
Zet m op heah! En ik heb de beloofde foto van het Opera house gezien hoor, echt prachtig!
Gister verjaardag gehad van je nieuwe grote liefde (E, je weet wel wie) en zag ik daar een mooie bos rozen staan, met een door jou geschreven kaartje eraan!
Goh romanticus die je dr bent:P haha lief hoor!
Nou geniet er van!
Liefs! -
01 Februari 2009 - 14:10
Ingelise:
Lieve Robin!
Jeetje, wat raar zeg, ik vond Zeewolde al ver weg, maar dit is gewoon de andere kant van de wereld!
Echt heel leuk om je verhaal te lezen zeg! Ik word stiekem wel heel jaloers op je. Hopelijk ga je goed je draai vinden, nou ja, daar vertrouw ik gewoon op. Ik bid ook voor je, lieve Robin!
Maak d'r wat tofs van, en ik ga je hier gewoon blijven volgen. Ik ben benieuwd naar de rest!
En vergeet je niet in te smeren.
xx Ingelise -
01 Februari 2009 - 14:37
Michelle:
Hee Robin!
Mooie foto's en verslagen. Fijn dat je het leuk hebt daar. Ik snap dat je daar moet wennen. Meer dan logisch toch! We volgen je verslagen!
Kus,
Michelle -
01 Februari 2009 - 17:22
Leonie Arends:
he robin,
dat klikt al heel goed, nog maar net weg en al een heel andere wereld.
Enjoy $n Gods blessings!
Leonie -
01 Februari 2009 - 18:22
Joelle:
Je bent al goed aan het schrijven:) zo kan je alles wat je beleefd nog tot in details terug halen later.. Eindelijk ben je daar dan na zo lang wachten. Echt cool dat je dit bent gaan doen, geniet ervan! Thanks voor je updates! -
01 Februari 2009 - 19:06
Marianne:
hey robin!
leuk om te lezen dat je daar nu gewoon bent, en geniet van het mooie weer, de mooie stad..heerlijk! snap wel dat je een beetje heimwee hebt, is altijd moeilijk in het begin.. maar vergeet vooral niet te genieten, ik ben errug jaloers op je ;) hoop dat je gauw je draai vindt daar! kijk uit naar je volgende berichtje!
xx marianne (en julia) -
01 Februari 2009 - 19:25
Oom Bert:
ha die Robin,
goed aangekomen dus en al weer een aantal dagen verder. Gods zegen voor jou, het ga je goed daar. Ook de groeten van tante Hennie en van Reinout
01 Februari 2009 - 19:31
Esther(L) En José:
hee robin lkkrding!
een foto van jou, die deed het hem. we zijn weer helemaal blij:D...nu ff sirieus...ik(E) denk veel aan je! we zullen je niet vergeten en wensen je dara heeel veel succes. ook als het wat moeilijk is soms weet dat we aan je denken en dat God met jou mee gaat op deze reis! je bent een kanjer dat je dit doet!!bel je ook is een keer, dan kan ik je stem weer eens horen!;)
we bidden voor jouw lieve robin!!
vergeet ons niet;) en maak veel plezier!!
dikke kus en liefs
es en jo -
01 Februari 2009 - 21:04
Vincent:
Jo Robin
Die eerste dagen wat eigenlijk nog niks voorsteld van je vakantie klinken al wel erg vet. Net zoals de foto's. Ik wou dat ik er bij was maarja..
Veel plezier nog!!
Gr Vincent -
01 Februari 2009 - 23:14
Heey Robin,:
Wat ontzettend tof om een berichtje te lezen over je eerste dagen in Australie!
Super hoor dat je daar in het verre oosten zit. Maar na je foto's te hebben gezien ben ik toch wel stiekem blij dat ik hier in het Westen zit. Hier is het tourisme nog niet zo uit de hand gelopen :-p
Bijna altijd het hele strand voor jezelf en niet zo warm als in de rest van Australie.
Ga je ook werk zoeken? Hoe ga je naar WA reizen, bus, of ga je auto kopen? Een goede auto kan je al kopen voor $2000, dus 1000 euro.
Volgende week zondag moet je maar proberen een kerk te bezoeken. De mensen zijn heel gastvrij en vinden het altijd wel interessant om met Duchies te praten :-)
Heel veel plezier deze week!
Groetjes Annelies
02 Februari 2009 - 00:34
Robin:
Bedankt voor de fantastische reacties allemaal. Ik waardeer het echt, en blijf vooral reageren. (vind ik wel prettig ;))
Groetjes vanuit Melbourne!
Robin. -
02 Februari 2009 - 05:03
Gerwin:
hee lekker bezig robin=)
Tof zeg dat nu lekker bezig bent te travelen!
veel plezier!
Gerwin -
02 Februari 2009 - 09:38
Andor:
eej man,
alles goed daar? Wat je schrijft klint in ieder geval allemaal erg leuk, ik wou dat ik mee was:P. Blijf lekker plezier maken, en doe rustig aan hè.
Greetz Andor -
02 Februari 2009 - 11:35
Gerjan A1super Vvz:
heeej heb je al lekker kunnen rennen daar?:D zoals ik al terug had gesmst was het afgelast zaterdag en we spelen over 3 weken pas competitie als het goed is, ik laat het via sms weten, geniet ervan en vette foto's man
xxx -
02 Februari 2009 - 11:51
Familie Pranger:
Ha Robin,
Ga er maar wat moois van maken. Eerst sterkte met je jetlag, en met acclimatiseren, daarna wordt het denk ik pas echt leuk.
Hier is het koud, geniet maar van de zon.
groetjes van ons allemaal.
02 Februari 2009 - 13:12
Robin V:
Hee Robin,
Ben blij dat t allemaal goed gaat tot nu toe:) Geniet van de rest & doe geen dingen die ik ook niet zou doen haha
02 Februari 2009 - 14:29
Holtland:
He Robin,
Nu al in Melbourne? Hoe was de reis met de bus? Nog leuke vogels gezien onderweg ?
Gister hebben we in church voor je gebeden !
Grtz Jh -
02 Februari 2009 - 15:27
Hans De Trainer:
He Robin,
Blijf genieten!!! -
02 Februari 2009 - 18:13
Eliena:
Heee!
Had ik je toch nog f gezien hè, op school. xd
Heel veel plezier nog daar, geniet ervan, maak veel foto's, plaats die hier, hou ons op de hoogte? :)
,xx.
Eliena -
02 Februari 2009 - 18:43
Lian:
Heehaalo Robin!
hm je denkt vast wie is dit maar ik heb 2jaargeleden zomervakantie met jouw geviert ( la bleu soleil, france ) .
wooooooooooooooooooow echt super gaaf al die dingen! ik weet niet vor hoelang je gaat maar het ziet dr veelbelovend uit !
groeetjes! -
02 Februari 2009 - 22:59
Robin:
Nogmaals bedankt voor alle reacties allemaal.
Ik zal een paar proberen te beantwoorden:
Hans: zal ik doen!
Gerjan: Daar houd ik je aan
Robin: dus gewoon alles doen!!
Lian: leuk dat je van je laat horen
Holtland: Ik heb het gehoord, dank u daarvoor. Het doet me goed! Volgens viel wel mee, ik reed 's nachts.
Eliena: Zal ik doen ;)
Cheers,