Restarting
Door: Robin van der Wal
Blijf op de hoogte en volg Robin
09 Maart 2009 | Australië, Sydney
Het weekend van 27-02-09 tot 01-03-09 (vrijdag tot maandag) heb niet doorgebracht in mijn hostel, maar in een ander hostel aan Bondi beacht. Het hostel was 2 minuten lopen van het strand zelf, dus dat zegt al genoeg. Ik zat daar in Bondi met twee andere mensen. Een meisje uit Zweden en een jongen uit Denemarken. Overdag lagen we de hele dag op het strand, letterlijk van 's ochtends tot 's avonds. En 's avond was het weer feesten, en drinken. Vooral zondag avond was gewoon te gek. Wat er precies allemaal gebeurd is horen jullie nog wel ;). Nadat ik maandag weer terug was in mijn oude hostel, besloot ik om het rustiger aan te gaan doen, en om weer gezond te gaan leven. Alleen maar feesten is niet alles. In het begin is het leuk, maar geloof me, er komt geen eind aan. En dat is dus juist het probleem.
Maar het gaat nu alweer veel beter. Ik loop nu 4x in de week hard en zwem 1x in de week. En dat voelt gewoon veel beter! Ik en een andere jongen uit Engeland zijn zelfs bezig om een voetbalgroep bij elkaar te krijgen, die 1 keer in de week samen een balletje gaat trappen. Voetbal is toch het gene wat ik het meest mis, behalve mijn familie en vrienden natuurlijk ;).
Voorlopig blijf ik nog in dit hostel. Waarom? Het bevalt me hier gewoon goed, en ik vind het lekker om weer een patroon te hebben. Het leven in een Hostel is zo anders dan het gewone leven in Nederland. Het is moeiljk te beschrijven, maar wat ik denk ik het leukst vind is dat je zo ontzettend veel verschillende mensen ontmoet. Ze komen echt van over de hele wereld. Europeanen, Zuid-amerikanen, Aziaten en soms zelfs Australiers. Je kan zo veel van elkaar leren. Maar wat nog het meest wonderbaarlijke is, is de respect die heerst tussen de backpackers. Iedereen accepteert elkaar, en ierdereen is ook gewoon nieuwschierig naar jou visie in het leven. Je kan over alles praten, en men probeert het ook te begrijpen. En ook zelf hoor je de gekste verhalen en de vreemdste gebeurtenissen. Het komt ook omdat leven in een Hostel zo gezamelijk is. Je slaapt in slaapkamers, gevarieerd van 4 tot 12 personen. Ik zelf slaap in een kamer met 10 personen. Je deelt de keuken, de tv-kamer, de openbare ruimte en de wc's en douche's met iedereen in het hostel, en dat kunnen er wel 70 zijn. Maar je leert gewoon zo veel, dat het is het allemaal waard.
Ik merk zelf dat ik ook beter op mijn geld ben gaan letten. Vooral omdat je maar een beperkt budget hebt, probeer je het zo goed mogelijk te besteden. En natuurlijk gaat je taal met sprongen vooruit. Je leert niet alleen Engels, maar ik kan nu zelfs een beetje Zweeds en Spaans, moet je nagaan. Momenteel ga ik veel om met een groep jongens uit Engeland. Echt super gekke lui, maar wel lachen. Je merkt dat leeftijd ook niet echt meer een verschil speelt. Maar goed ook, want ik ben veruit de jongste. Nadat Annelies vertrokken is uit het hostel, was er nog maar 1 andere jongen die 19 is, en verder is iedereen 20 of ouder. Maar dat maakt niet uit, het is wel leuk om de jongste te zijn.
Het leven in een hostel is leuk, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Mensen drinken veel meer dan gewoon, je slaapt heel onregelmatig, en soms gewoon nachten helemaal niet. Je eet minder, en beweegt veel te weinig enz. Het is aan jezelf om er wat aan te doen, en dat is wat ik nu probeer. Het is helemaal hoe jezelf bent!
Maar als je echt wil weten hoe het leven in een hostel is!!! Ervaar het zelf. En ik raad het voor iedereen aan. Het is zo anders dan normaal! Het is niet te beschrijven, maar ik vind het super!
En zoals jullie dus hebben kunnen lezen heb ik niet zo veel bijzonders gedaan de afgelopen tijd. Ik loop veel door de stad of door het park, ga af en toe naar het strand, of doe wat dingen met de andere backpackers, maar niet veel het vernoemen waard. Maar 1 ding wil ik jullie maar al te graag vertellen.
Afgelopen zaterdag (07-03-09) vond er een groot festival plaats in Sydney.
Het wereldberoemde 'Mardi Gras'. Een festival waar jaarlijks 300.000 mensen op afkomen. Maar het staat ook bekend als het grootse Gay & Lesbians festival ter wereld. Maar niet te min gaat ierdereen er heen. Homo of niet. Het hoogte punt van de dag in de 2 uur durende optocht! En ook wij van ons hostel gingen er natuurlijk heen. En natuurlijk helemaal verkleed. De mannen in vrouwen kleding, de vrouwen met pruiken in andere gekke kleren. In iedergeval, helemaal geweldig. En ook iedereen in het hostel verkleede zich (kijk de foto's maar). Het was een super gekke avond, maar ik had het voor geen goud willen missen.
En nu stop ik er weer mee. Het is anders dan normaal, maar niet te min hoop ik dat jullie het leuk vinden om te lezen. Vergeef me alleen soms mijn slechte nederlands, maar ik praat en schrijf meer Engels dan Nederlands, dus ik raak het een beetje kwijt ;). Maar goed, ik hoop natuurlijk weer op reacties van jullie, en stuur anders gerust een mailtje!
Cheers
Robin!
09 Maart 2009 - 01:42
Robin Simon Van Der Wal:
De foto's zijn meer van het uitgaan. Dat je het weet ;)
09 Maart 2009 - 02:07
Annelies:
Haha, feestbeest! Ik vroeg me al af hoelang je dat ging volhouden ;)
Zo te zien/lezen zit ik hier wel op mn plaats in de Blue Mountains.
Lang leve het ritme! Iedere dag begin ik om 07:30. Haha, cheers! -
09 Maart 2009 - 04:26
Lennart:
hej,
leuk weer eens wat van je te horen!!
Maar nu weet je dus hoe t voelt om de jongste te zijn :P
verder hoop ik dat je het nog steeds naar je zin hebt daarzo!!!
veel plezier,
Lennart -
09 Maart 2009 - 06:26
Thirza:
Hee!
Yes, weer een verhaaltje!
Hahaha, die foto's van je man, geweldig!
En het lijkt een leuke groep jeugd. Goed dat je in dat hostel blijft, ;).
Veel plezier maar weer en tot horens!
Liefs, Thirza -
09 Maart 2009 - 07:30
Laura:
lieve robin! wat een verhaal hee hahaha. lache foto's! weet je alweer wnnr je terug komt? ga je nog mee met andre in april of niet?
veel plezier nog!!
liefs -
09 Maart 2009 - 07:57
Esther:
wauw robin!! dat had ik echt niet achter je gezocht!! Wel stoer hoor!! ik hoorde het al van mama dat je naar dat feest ging maar had neit verwacht dat het er zo wild aan toe ging!! maar goed, hou je taai hé!
liefs! -
09 Maart 2009 - 08:03
Lise:
Wooow, dat feestje/festival/whatever ziet er echt te gek uit! hihi. Leuk dat je het leuk hebt!
xx Lise -
09 Maart 2009 - 11:22
José:
hee robje!
wat een leuke foto's! je gaat aardig los hea;)
met je strippakje;) heb je zo de hele optocht gelopen? wel sexy hoor:)
kusj -
09 Maart 2009 - 15:14
Trainer:
He Robin,
Feestbeest, geniet ervan.
gr Hans -
09 Maart 2009 - 16:37
Papa:
Zo, nu even een stichtelijk praatje. ik ben blij dat je het sporten weer opgepakt hebt, is goed voor je, nu en voor je toekomst.
Het is maar goed dat die Mardi Gras maar één keer per jaar is, straks ga je het nog leuk vinden.
Is er bij jou in de buurt ook een kerk ofzo waar je zondag naar toe kan? Misschien wil er wel iemand van de hostel mee. Nou jongen, nog heel veel plezier daar en je zou eens bij de politie van Sydney kunnen kijken of je een dagje mag meelopen. Lijkt me wel leuk, moet je gewoon een bureau binnen lopen en vragen naar de chief. Dikke knuffel van papa en doe geen rare dingen ok? -
09 Maart 2009 - 17:47
Ingelise:
Robin toch, ik leer een hele andere kant van je kennen! Zit je inmiddels al aan het bier? Wat ontzettend vet dat je naar Mardi Grass bent geweest! Maar het allerleukste om te horen, is toch wel dat het goed met je gaat. Je verdient een toptijd daar, lieve Robin!
Heel veel plezier nog, en ik ben erg benieuwd naar al je weekenden... -
10 Maart 2009 - 09:58
Holtland:
He Robin,
Mooi land, mooie tijd. Onvergetelijk.
Hier regen. Bijna elke dag.
Hgr Jacko -
10 Maart 2009 - 16:38
Erik:
he Robin
ja ik hoor het alweer alleen maar aan het feesten ;) en hoe dan ook had ik niet zo achter je gezocht ik heb je vandaag een mailtje gestuurd wat er allemaal is gebeurt en dan weet je ook wat wij hier in twente doen ;)
ik neem aan dat je nog behoorlijk naar je zin hebt dus houden zo
greatz erik en de rest -
11 Maart 2009 - 03:05
Robin:
Bedankt voor de reacties!
Cheers -
11 Maart 2009 - 21:42
RobinV:
ROBIN!..
Mardi Gras:O ik ben jaloers haaha.. Je bent veranderd in een Party Animal?.. Als je terug bent moet je maar een keer met ons mee uitgaan, we gaan nu af en toe naar Brabant(A).. eindje rijden maar 2x zo groot als Harderz Plaza;)..
Spreek jeee.. -
12 Maart 2009 - 02:17
Afgesproken! ;) -
12 Maart 2009 - 13:12
Marlon:
RRROOOBBBIIINNN!
geniet van alles!
dat doe je al zo te lezen! leuke verhalen!
aloha -
12 Maart 2009 - 19:42
Opa En Oma Van Der W:
Eindelijk weer eens een berichtje van ons. Is de bodem van de spaarpot nog niet in zicht? Hopelijk maak je nog veel interessante dingen mee.
Liefs van opa en oma. -
12 Maart 2009 - 20:27
Oom Bert:
Is Mardi Grass écht leuk? Of houden we ons met z'n allen massaal voor de gek. Ik denk dat je gevoel achteraf het antwoord weet. Wees eerlijk in wat je gevoel en je geweten in werkelijkheid zegt.
Ik zal eerlijk zijn: ik denk dat je gelukkiger wordt van werken op een farm puur voor kost en inwoning, dan van een feest als Mardi Grass. Van écht leven wordt een mens volgens mij namelijk per definitie blij. Ik gun je dat echt, neefje.
hartelijk groet van je oom die al heel veel blunders heeft begaan en langzamerhand begint te leren hoe iets werkt in het leven :) -
12 Maart 2009 - 20:37
Oom Bert:
Nog een keer je oom. Van je tante mag ik geen "Neefje" meer zeggen tegen een kerel als jij. Ik vind van wel want ik ben namelijk al heeel oud.
groeten -
13 Maart 2009 - 05:55
Beste Oom Bert.
Ik weet prima wat mijn gevoel me zegt, en Mardi Gras was zeker wel leuk. Er is toch niks mis om naar zo'n feest te gaan? Of vind u van wel?
Ik denk dat wij in dit opzicht ook verschillen, want ik geniet volop van het leven. Ik heb voor mijn reis al volop gewerkt om hier te komen, en ik voel me nu gelukkiger dan toen (niet dat het werken niet leuk was).
Groetjes -
13 Maart 2009 - 16:24
Vincent:
lachuh party man
ik zie dat je je nog wel vermaakt ga vooral zo door.
greetz vincent -
13 Maart 2009 - 17:19
Papa:
Hallo lieve Robin en beste mensen die dit lezen.
Ik ben blij dat je zo openhartig bent over alles wat je doet en meemaakt. Blijf gewoon doen wat je vind dat je moet doen en geniet ervan. Laat je niet door anderen aanpraten wat beter voor je zou zijn. Het was de bedoeling om jezelf te leren kennen en om op eigen benen te staan en dat doe je goed.
Ik heb ontzettend veel respect voor je dat je ondanks de heimwee de eerste weken toch bent gebleven. Wij weten dat je daarvoor veel tot God gebeden hebt en dat hij je heeft verhoord. Daarom zal Hij je ook je verdere reis vergezellen en dingen laten zien en meemaken waarvan sommigen zich afvragen wat je daar moet. Wij zijn er helemaal van overtuigd dat God met alles een bedoeling heeft
en dat Hij met jou het beste voor heeft. Daarom laat alles over je heen komen en neem, gesteund door God, het goede eruit.
Heel veel liefs van Papa en Mama
Verder denk ik dat deze site vooral bedoeld is voor leuke verhalen of opbeurende reactie's.
13 Maart 2009 - 17:27
Opa Fr. En Oma S.:
Lieve Robin
We vinden het jammer dat je zo reageerd op het berichtje van oom Bert.Als je goed tussen de regels door leest dan weet je best dat hij het beste met je voor heeft, en daarom dit aan je schrijft.
Heb je onze mail nog niet gelezen,ook wij vinden dat je waar je ook bent,en wat je doet je moet laten zien dat je een christen bent, daar gaat het om!
xxx van ons. -
13 Maart 2009 - 17:46
Mirjam:
Hee Robin!
Zo te zien begint het nu echt leuk te worden! Gaaf zeg! Ik hoop dat deze gezellige weken de eerste paar 'minder-gezellige' weken weer goed maken!
Veel plezier nog en geniet ervan!
Groetjes, Mirjam -
15 Maart 2009 - 10:26
Stefanie En Rest:
Haa feestbeest! wauwie wat een leven, heerlijk toch? geniet er van zou ik zeggen!;D
We hebben nu ons eigen chippendale in de familie!!!
Maareh sexy broekje hoor!
Tziet er lache uit allemaal al wisten ff niet wat we zagen haha!
Let op de centen en heb het leuk!!
X Stef!
ps. doe de groeten aan je engelse matties!:P -
15 Maart 2009 - 20:33
Martin En Jenine:
Ha die Robin,
Fijn om te lezen dat je je weer wat happier voelt, gunnen we je! We willen je nog een tekst meegeven (is tenslotte zondag): 1Tess5:21-23. Komt erop neer: geniet van alles, maar behoudt het goede.
Lieve groeten, Martin en Jenine -
18 Maart 2009 - 17:15
Jose:
zo weer ff een reactie! echt mooie foto's zijn het!
kusj -
18 Maart 2009 - 18:15
De Trainert:
Hallo Robin,
Ik blijf het nogmaals zeggen geniet van het leven, geniet van de mensen, geniet van de natuur. Ik heb je hoog in acht.
Met een vriendelijke groet,
Hans -
19 Maart 2009 - 23:08
Daniel De Graaf:
Mooi om te zien en lezen dat je je draai gevonden hebt als backpacker, toch een aparte wereld. Geniet van alle dingen die je tegenkomt, en dus ook Mardi Grass, zolang je het op zn tijd met mate doet! -
21 Maart 2009 - 12:12
RobinV:
Robin :(.. Ik mis jeee,
haha, Alles goed daar?:) -
21 Maart 2009 - 18:10
Tim R:
hee robin,
haha echt super om je verhalen te lezen!
geniet ervan, want dit maak je niet vaak meer mee:)
later, tim