The other side of Edinburgh!!
Door: Robin van der Wal en Geert Schutte
Blijf op de hoogte en volg Robin
27 December 2010 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
na eerst een onrustige nacht te hebben gehad (we moesten tot 2 maal toe er eerder uit om iemand ui te zwaaien) stonden we rond 10 uur op.
Om kwart over 10 stonden we buiten, en gingen we opzoek naar een kerk die we op internet gevonden hadden. De zogenaamde 'Destiny' church! Zonder al te veel moeite vonden we die, maar we waren alleen wel een uur te vroeg. Maar de mensen daar waren echt heel aardig, en we moeten mee eten aan het kerstontbijt. Het was echt super lekker! De dienst zelf was ook super interessant. De spreker, een jongen vent, kon echt ontzettend goed en gepassioneerd vertellen. De dienst duurde 1,5 uur, maar voor je gevoel was het veel korter. Na de diens bleven we nog even hangen en hadden we met verschillende mensen gesprekken. Rond 1 uur liepen we weer terug richting ons hostel. na wat gegeten te hebben, zijn we opzoek gegaan naar wat traditionele schotse kleding dracht ;) En die vonden we!! :) Hoe we eruit zien gaan we niet vertellen, dat moeten jullie maar zien op de foto's ;) Na onze kleding terug gebracht te hebben naar ons hostel, zijn we opzoek gegaan naar een nieuw onderkomen. We hadden nog 1 nacht bij de centre city hostel, maar we waren er bij totaal mee eens om een ander en beter onderkomen te gaan zoeken, want dit hostel stelde eigenlijk niks voor, zelfs voor hostel termen ;)
Na een uurtje zoeken vonden we ook daadwerkelijk een beter hostel. Eentje in de 'old town' van edinburgh. Eentje die veel schoner was, maar nog veel belangrijker, ook veel gezelliger! Het was aardig volgeboekt daar, maar gelukkig konden we nog voor 2 dagen onderdak krijgen, en zelfs in de zelfde kamer, een mooie meevaller.
Na dit geregeld te hebben, zijn we terug gegaan naar ons hostel om een dutje te doen en te wachten tot het 9 uur was. Waarom tot 9 uur? Omdat we om half 10 mee gingen met een griezel toer door edinburgh. Deze toer voerde ons laangs alle duistere plekken met gruwelijkw verhalen. En ook deze toer was super interessant en we hadden wederom weer een goede gids. De toer duurde 1,5 uur, en na de toer zijn we met de hele groep in een bar wat gaan drinken, en zijn wij nog naar een andere pub gegaan met 2 grieken die we tijdens de toer hadden leren kennen. We waren naar een leuke studenten pub gegaan, en hebben daar wat gedronken. Rond 2 uur gingen we weer naar huis en onderweg haalden we nog wat kebab om de maag te vullen.
En nu is het alweer dag drie, en staan we te wachten tot we kunnen uitchecken! Ik (robin) zit nu lekker achter de computer, in mijn Schotse kledingdracht, terwijl Geert langs mij heen en weer loopt, ook in zijn schotse kledingdracht ;) Vandaag willen we de dag als een echte schot doorbrengen. Vandaar dat we ook nog naar Edinburgh Castle gaan en als het nog even kan naar het Schotse Nationale museum.
Liefde, Geert en Robin
27 December 2010 - 10:20
Steef:
Griezeltour? Cooliejoelie. Veel plezier daar nog!
X -
27 December 2010 - 11:47
Aline:
ha ha ha . jullie dragen toch wel een onderbroek , he
xxxx voor allebei -
27 December 2010 - 17:04
Linda:
Nee, een onderbroek hoort eigenlijk niet onder een schotse kilt haha...maar is wel een beetje koud in dit jaar getijde... -
27 December 2010 - 19:34
Hans:
Ben zeeeeer benieuwd naar die foto's.
Volgems mij vermaken jullie je prima.
29 December 2010 - 18:47
Jan Vd B:
J
Klinkt als toppie joppie belevenissen, pas op met kou op de blaas want vrij koud onder de kilt.