First day Edinburgh!!
Door: Robin van der Wal en Geert Schutte
Blijf op de hoogte en volg Robin
25 December 2010 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
Hier ons eerste bericht vanaf een laptop van een japans-amerikaans meisje die we hebben ontmoet in het vliegtuig! Wij hadden net als bijna iedereen veel last van het winterse weer bij het vliegen! Na 3 uur te hebben moeten wachten op ons vliegtuig mochten we dan eindelijk vertrekken richting onze droombestemming Edinburgh ;) We kamen rond 7 uur aan op de luchthaven, en hadden geluk dat we gelijk in een bus naar het centrum konden stappen. Daar aangekomen, vonden we zonder al te veel moeite en op goed geluk ons hostel voor de eerste 3 nachten. Net nadat we hadden ingechecked, kwamen we twee mensen uit ons vliegtuig weer tegen. Een jongen uit litouwen en een miesje uit Japen waar we al wat mee hadden gepraat. Samen met die jongen zijn we wat gaan drinken in een gezellige pub in de buurt van het hostel.
Onze eerste dag in Edinburgh. Rond half 10 zijn we opgestaan. We zijn met zijn vieren (de jongen en het meisje ook) wat gaan rondlopen door de stad en kwamen onderweg een groep mensen van een gratis toer tegen die net op het punt stonden om te beginnen. We konden nog net aansluiten, harstikke mooi dus :) De toer was echt ontzettend interessant en leuk. Een hoop griezel en bloederige verhalen over dood en verderf, harstikke gaaf dus ;) Maar wat de toer vooral mooi maakte, was onze gids. Een ontzettend fanatieke en grappige schot. Aan het einde van de toer hebben we hem dan ook een genereuze fooi gegeven. Omdat de toer wel 3 uur duurde, en we alleen maar in de kou gelopen hadden (het is hier constant onder nul) zijn we een gezellig restaurant in gegaan. We hebben daar pizza gegeten en veel ervaring uit gewisseld. We hebben er wel 3 uur gezetten. Daarna zijn we terug gegaan naar het hostel, en hebben we daar weer gegeten ;) Waarom? Eten is gewoon lekker ;). We aten gebakken ei met spek en worstjes, een echte Britse maaltijd dus ;) En nu zitten we gezellig achter de laptop van onze aziatische vriendin terwijl zij staat te douchen. Zometeen gaan we weer ergens gezellig wat drinken. Vannacht moeten we er wel alweer vroeg uit. Of gewoon helemaal niet, als we niet slapen ;) Om 3 uur vertrekt onze Jap weer naar Japan, dus die moeten we wel even uitzwaaien op zijn Nederlands! En morgen vroeg vertrekt onze vriend uit LItouwen ook, dus weer iemand om uit te zwaaien. Maar wij vinden wel weer nieuwe metgezellen, gaat helemaal goed komen. Morgen, tweede kerstdag gaan we om 12 uur naar een kerkdienst hier in de buurt, en daarna gaan we weer ouderwets struinen door de stad en kerstmarktjes bezoeken!
Morgen avond weer een verhaal van ons. Maar goed dat we nu alles over vandaag hebben opgschreven, want vanavond drinken we Schotse whiskey, en je weet hoe dat gaat ;)
xxx Geert en Robin
25 December 2010 - 22:17
Marieke:
leuk leuk leuk. wie is de BOB geweeest deze avond? -
27 December 2010 - 11:42
Aline:
heerlijk om jullie verhalen te horen. de vrolijkheid spat ervanaf . Jullie hebben het dus erg naar jullie zin en daar geniet ik dan ook weer van.
XXX